Home
Chat mee! Klik hier!
mIRC of pIRCh?
Zoals we al zeiden in eerdere pagina's van de homepage, gebruikt #Cafeetje voornamelijk 2 IRC programma's om mee te babbelen. Deze twee zijn mIRC en pIRCh. Maar waarom hebben we er nu 2, en wat is dan het verschil tussen die 2. Dat vindt je allemaal op deze pagina. Als je er voor jezelf uit bent welke je het beste voor jezelf vindt, dan kan je hem downloaden!


Hoe komen we eraan?

#Cafeetje is sinds begin af aan sterke aanhanger geweest van Pirch chatters. Toen pIRCh nog veel bekender was dan mIRC, (mIRC had nog geen kleurtjes, mediaspeler etcetc) was Pirch dan ook bijna het enige chat programma waarmee op #Cafeetje werd gechat. Nu er vrijwel niet meer aan Pirch wordt gewerkt, raakt het achter op mIRC en het feit is gewoon dat mIRC stabieler is. #Cafeetje support dan voortaan ook beide programma's op alle fronten.
Hier volgt een lijst met voordelen/nadelen van elk programma, je kan dan zelf beslissen welk programma je neemt. Je kan natuurlijk ook beide installeren. Dat loopt perfect.


mIRC voordelen
- erg stabiel en snel
- grafische achtergrond per kanaal
- meer instellingen (per window/kanaal/etc)

mIRC nadelen
- geen hartjes en andere kaart figuurtjes
- spelletjes op #Cafeetje.Games zien er bijvoorbeeld zo uit :

- hartjes zien er zo uit :


Pirch voordelen
- ondersteuning hartjes :

- spelletjes (toepen,krassen etc) zijn mooier met Pirch :


Pirch nadelen
- erg onstabiel (loopt vaak vast, kan geen kwaad voor pc) en niet zo snel als mIRC
- minder opties/instellingen mogelijk
- pIRCh wordt tegenwoordig bijna niet meer geupdate :(

Tot slot:
Tot slot wil het #Cafeetje masterteam de volgende mensen heel erg bedanken voor het meewerken aan #Cafeetje Optimized mIRC en pIRCh. Theetjuh, _Guff_, Foxmulder en [aTOMics]!