Home
Chat mee! Klik hier!
Algemeen
Introductie
#Cafeetje is een gezellige babbelbox die te vinden is op IRC. IRC betekent Internet Relay Chat en dat betekent weer dat dit gedeelte van internet speciaal gemaakt is om te chatten.
#Cafeetje bestaat al een paar jaar en probeert meer te bieden dan chatten alleen. Babbelen met kleuren en geluiden, een uitgebreide website met foto’s, verjaardagen en nog veel meer informatie over onze ‘Stamgasten’.
Maar de nadruk blijft natuurlijk het chatten zelf… want daar gaat het natuurlijk allemaal om.

Doelstellingen
- leuk en gezellig chatten
- ontmoetingsplaats mensen
- een virtueel café te beogen
- iedereen het zoveel mogelijk naar hun zin te maken

En dit alles door middel van vrijwilligerswerk

#Cafeetje
#Cafeetje is grotendeels een ontmoetingsplaats voor nieuwe vrienden en vriendinnen. Anderzijds is het een gezellige babbelbox waar je een biertje kunt bestellen bij onze speciaal geprogrammeerde Barkeeper. Ook is #Cafeetje een van de weinige kanalen waar je kleurtjes en geluiden mag gebruiken. Dit is heel speciaal voor #Cafeetje. Wij waren het eerste grote Nederlandse kanaal waar je lekker mag ‘huggen’ en ‘wavjes’ kan afspelen.
#Cafeetje is 10 September 1996 opgericht door [aTOMics] en _Guff_ met als doel een gezellig kanaal te hebben dat paste bij Barkeeper en een kanaal waar je dus kleurtjes en geluiden mag gebruiken (niet overvloedig natuurlijk).

Op het kanaal zit zoals gezegd een Barkeeper. Maar wie/wat is dat nou ? Barkeeper is een ‘botje’, wat inhoudt dat het gewoon een computerprogramma is (ontworpen door [aTOMics] ) dat ergens draait en het kanaal #Cafeetje open houdt. Barkeeper heeft in mei 1999 een update gehad en werkt sindsdien met virtuele Euro’s!

Op deze Stamgasten pagina kan je foto’s zien van mensen die regelmatig in #Cafeetje vertoeven. Ook is er een verjaardagkalender en een woonplaatsenlijst van de Stamgasten beschikbaar. Stamgast worden kan iedereen. Kom gewoon gezellig af en toe kijken, chat actief mee en binnen de kortste keren ken je iedereen en is #Cafeetje jou vaste stamkroeg op internet!

Organisatie
Alles gaat natuurlijk niet zomaar vanzelf en daarom zijn er een paar gekken die zorgen dat alles op rolletjes loopt. Wie dit zijn dien je als (toekomstig) Stamgast goed te weten. Kijk hiervoor bij Organisatie.

Huisregels
Op #Cafeetje gelden natuurlijk bepaalde regels. Wat je wel en vooral niet mag doen vind je bij de Huisregels.