Home
Chat mee! Klik hier!
Chatten op IRC
Chatten is inmiddels een begrip voor de hedendaagse mens. Iedereen heeft er van gehoord, veel mensen doen het, maar wat is het nou precies?
Chatten is niets anders dan een groep (kan ook met 2 mensen overigens) mensen bij elkaar, vaak met dezelfde interesses, die via het internet praten over van alles en nog wat. Maar vaak is er ook een hoop lol en onzinnigheid. In het Engels (of Amerikaans) noemen ze dat chat. En daar hebben wij Nederlanders meteen maar een werkwoord van gemaakt (Wat zijn we weer origineel :))


WWW en IRC
In globale zin heb je 2 soorten chat varianten. Het chatten op het web (WWW-Chat genaamd). Bij TMF en 538 bijvoorbeeld. Dit chatten is erg kaal vergeleken bij IRC chat. Bij www-chat heb je namelijk geen kleurtjes, commando's, spelletjes, en drankjes die je kan bestellen. IRC chat is anders. Daarvoor heb je een apart programma nodig (een IRC-Client genaamd) waarmee je kan chatten. Dit programma verbindt jou via een internet-chat-server met het IRC. En daar kom je dan #Cafeetje mee op. In zo'n programma zijn allemaal commando's beschikbaar (probeer eens voor je zin een /me te zetten en zie wat er gebeurd) maar je kan ook kleurtjes in je zin maken. (Doe maar een CTRL + K en dan een getal van 0 t/m 15). Op #Cafeetje hebben we dus IRC chat. Om een speciaal geoptimaliseerd programma te downloaden voor IRC chat klik je hiernaast op Download.IRC-Chat en #Cafeetje

Op #Cafeetje komen verschillende soorten mensen, je hebt BOTS, MASTERS, OPERATORS, Superstamgasten, Stamgasten en Voice mensen. Als je je net bij Waakkat hebt aangemeld krijg je van hem een +-je voor je naam. Vanaf het moment dat je aangemeld bent, ben je meteen een Stamgast van #Cafeetje. Dat +-je, ook wel VOICE genaamd, houdt niets meer of minder in dat je geregistreerd staat bij WaakKat, en dat je altijd kan chatten op het kanaal. En als je bent aangemeld, heb je ook het voordeel dat je Virtuele Euro's krijgt en daarmee je drankjes kan bestellen.Voice en Operator

Je ziet als je op #Cafeetje kijkt buiten de mensen met VOICE ook mensen ZONDER VOICE (deze hebben zich nog niet aangemeld). En je ziet mensen met een @ bij hun naam. Die @ of wel OPERATOR, zijn mensen die al langer op #Cafeetje komen. Deze mensen chatten leuk mee en mogen iets meer. Een OPERATOR kan namelijk vervelende mensen van het kanaal af halen (Kicken) en als deze vervelend blijven zelfs ervoor zorgen dat ze er 15 minuten lang niet meer op komen (Bannen). Als je een vraag hebt, kan je altijd een OPERATOR vragen om hulp. Maar als je geen antwoord krijgt kan het zijn dat die persoon ook even (of langer) weg is. Vraag dan gerust een ander, of vraag het op #Cafeetje.Andere mensen?

Naast de voice en de operator mensen zijn er nog meer mensen online. Deze kan je van de buitenkant (buiten hun naam) niet herkennen. Deze mensen zijn de Masters van #Cafeetje. #Cafeetje heeft een masterteam, een groep van 6 mensen, die hard werken aan alles wat met #Cafeetje te maken heeft. Voor meer informatie over de Masters en wat zij doen, ga dan naar Cafeetje Info en Organisatie.
Er zitten ook nog een aantal BOTS op het kanaal. Deze bots doen niets anders dan de boel bewaken en in de gaten houden, zodat niemand vervelend doet. Deze bots zijn computerprogramma's die ergens op het Internet draaien. Zolang je lief bent, doen ze jou in ieder geval niets.


Op #Cafeetje
Op #Cafeetje zitten dus al deze mensen en programma's samen en ze proberen er een zo leuk mogelijke tijd te hebben. De stamgasten, superstamgasten, masters en bots en ook de mensen die zich NIET hebben aangemeld, kunnen gewoon mee chatten. Verder is het belangrijkste dat je onthoudt dat je gewoon in het begin moet proberen om gewoon lekker mee te kletsen. Als je vragen hebt kan je ze aan iedereen stellen. Je kunt ons je vragen stellen via ons contact formulier.


Namens het #Cafeetje Masterteam in ieder geval heel veel chatplezier toegewenst!!